Miere de albine

Mierea de albine VS zaharul. Care e mai ieftina?  

Amandoua contin glucoza si fructoza, substante asimilate usor de organismul uman.

Zaharul este un aliment “mort”, in procesul de rafinare si obtinere a zaharului se folosesc acizi puternici care distrug enzimele, vitaminele si microelementele din sfacla de zar/ trestie de zahar.

Mierea e antioxidanta si antimicrobiana, ceea ce zaharul nu e.

  1. E nevoie de o cantitate mai mica de miere pentru a indulci

O lingurita de zahar contine 16 de calorii, pe cand o lingurita de miere are 64 de calorii. Desi mierea are mai multe calorii in fapt folosim o cantitate mult mai mica de miere pentru a indulci ceaiul, laptele, etc decat daca am folosi zahar. Mierea e mult mai dulce decat zaharul. Zaharul e absorbit aproape instantaneu de organism si in cazul in care nu facem efort fizic sustinut in acel moment organismul il va depozita ca grasime. Miere este absorbita mai incet si folosita la arderi pentru eliberarea de energie necesara pe tot parcursul zilei nedepundu-se ca grasime.

Desi un kg de miere e mai scump decat un kg de zahar, folosirea mierii ca indulcitor e mai economica. NU VA UITATI LA PRETUL INITIAL PLATIT ! un kg de miere va ajunge mai mult timp decat un kg de zahar pentru ca e MAI DULCE decat zaharul.

1 LINGURITA DE MIERE E ECHIVALENTA CU 2 LINGURITE DE ZAHAR CA PUTERE DE INDULCIRE.

DACA INCA VA GANDITI CA MIEREA E MAI SCUMPA atunci refaceti calculul adaugand la pretul unui kg de zahar si O CUTIE DE VITAMINE !!!

  1. Miere e absorbita mai lent de organism (sange)

Mierea are un indice glucemic mult mai mic decat zaharul adica e absorbita de organism mai lent si aceasta duce la pastrarea unui echilibru in organism.

  1. Mierea  ne aduce un mare aport de vitamine si minerale

Zaharul nu contine vitamine si minerale, consumand zahar aducem doar un aport de calorii,  insa consumand miere  furnizam organismului vitamine, minerale, enzime, o multitudine de antioxidanti.

Niciodata nu am auzit un doctor sa recomande ceai cu zahar cand esti racit, insa cu miere intotdeauna. Va doresc numai bine.