Date tehnice stupi albine premium

1. Fundul antivarroa detaşabil (mobil) pentru lăzi de stupi de albine verticali este o metodă eficientă de a înlatura varroa din interiorul cuibului, de asemenea menţinerea unei igiene corespunzătoare mai facilă deoarece o mare parte din mizeria din stupul de albine va cădea prin orificiile plasei expandate.

Grosimea pereţilor cuibului pentru stupi de albine vertical este de 21 mm respectiv 25 mm.

2. Cuibul are o înălţime de 310 mm, falţul unde se aşează ramele este de 15 mm înălţime şi 10 mm adâncime, respectiv 12 mm.

3. Magazia pentru stupi de albine are o înălţime de 170 mm, falţul unde se aşează ramele este de 15 mm înălţime şi 10 mm adâncime respectiv 12 mm.Rama de albine aşezată în magazia stupului de albine are un joc de aproximativ 2,5-3 mm astfel ramele au joc suficient pentru a fi manipulate şi în acelaşi timp rămâne o distanţă corespunzătoare între lateralele ramei şi pereţii stupului fără a strivi albinele la scoaterea sau introducerea ramei de albine în cuib.

Rama aşezată în cuib are un joc de aproximativ 2,5-3 mm astfel ramele au joc suficient pentru a fi manipulate şi în acelaşi timp rămâne o distanţă corespunzătoare între lateralele ramei şi pereţii stupului fără a strivi albinele la scoaterea sau introducerea ramei de albine în cuib.

Dupa aşezarea celor 10 rame în cuib rămâne o distanţă de aproximativ 8-10 mm de la ultima ramă până la peretele stupului usurând lucrul cu ramele.

La aşezarea magaziei peste cuib se creează un spaţiu între ramele de cuib şi magazie de aproximativ 9 mm.

4. Hrănirea (administrarea siropului) se face uşor doar ridicând capacul stupului şi turnarea siropului în decuparea acoperită cu placaj.

Podişorul este prevăzut şi cu sita care pe timpul iernii se poate acoperi cu haine sau polistiren.

Pe timpul transportului sau a zilelor toride vara, acest podişor oferă o ventilaţie corespunzatoare.

5. Capac pentru stupi de albine verticali, cu înăltimea de 83 mm. Capacul pentru stupi de albine poate fi sau nu prevăzut cu aerisire. De obicei pentru o aerisire cât mai eficientă este preferabil aersisirea în fundul stupului

Vopsirea se face cu vopsea pe bază de apă, corpurile fiind vopsite de 2 ori iar fundul este fiert în parafina alimentară.

stupi albine