Selecteaza varianta dorita pentru afisare pret

Corp stupi de albine verticali 10 rame

Realizat din lemn de molid, cu umiditatea de 10%, imbinat prin lipire in prese cu adeziv industrial pentru cu utilizare la exerior D4 de productie germana.

 

Disponibil pentru precomandă

Product total
Options total
Grand total

Descriere

Grosimea peretilor cuibului pentru stupi de albine vertical este de 21 mm respectiv 25 mm.

Cuibul are o inaltime de 310 mm, faltul unde se aseaza ramele este de 15 mm inaltime si 10 mm adancime, respectiv 12 mm.

Rama asezata in cuib are un joc de aproximativ 2,5-3 mm astfel ramele au joc suficient pentru a fi manipulate si in acelasi timp ramane o distanta corespunzatoare intre lateralele ramei si peretii stupului fara a strivi albinele la scoaterea sau introducerea ramei de albine in cuib.

Dupa asezarea celor 10 rame in cuib ramane o distanta de aproximativ 8-10 mm de la ultima rama pana la peretele stupului usurand lucrul cu ramele.

De la fundul stupului de albine pana la partea inferioara a ramei de albine exista o distanta de aproximativ 15-16 mm. La asezarea magaziei peste cuib se creeaza un spatiu intre ramele de cuib si magazie de aproximativ 9 mm.

Cuibul de stupi de albine este montat cu holzsuruburi pentru lemn (3,5 x 45 mm, zincate) cu filet partial si adeziv D4.

Tehnologia lemnului stratificat ajuta la crearea unui material cu o durabilitate mai mare in timp. Durata de viata creste exponential prin faptul ca elementele stupului sunt formate din mai multe lamele de lemn ceea ce ajuta la anularea tensiunilor care apar datorita caldurii si soarelui din timpul zilei, a umiditatii si frigului din timpul noptii, a fenomenului de inghet iarna, a diferentelor de temperatura din interiorul stupului si exteriorul lui. Totodata lemnul stratificat capata si rezistenta crescuta la actiuni mecanice, stupii de albine produsi de Fabrica de stupi Oradea se comporta impecabil la transportul in pastoral.

Stupii de albine produsi de Fabrica de stupi Oradea, au o garantie de 24 sau 60 luni, insa ei arata ca noi si dupa 5 ani de utilizare deoarce lemnul stratificat utilizat la producerea lor se obtine prin taierea radiala a bustenilor, din scandurile astfel obtinute urmeaza eliminarea nodurilor cazatoare, bucatile rezultate trebuiesc apoi imbinate in dinti formand lamele lungi, iar lamelele rezultate sunt lipite si presate (avand grija la alternarea sensului fibrei de lemn) pentru a forma materialul brut. Adeziul utilizat este aracet tip D4, acesta este mai rezistent si mai flexibil decat rasina din lemn, adica la orice solicitare mecanica (fie datorita transportului, fenomenului de dilatare contractare) lemnul nu va ceda in locul unde este lipit.

Inaltime: 310 mm

Informații suplimentare

Inaltime

310 mm