Selecteaza varianta dorita pentru afisare pret

Fund antivarroa stupi de albine verticali Dadant cu sita si sertar

Componenta stupului vertical tip Dadant sau multietajat MER, constructiv realizat prin inlocuirea podetului de scandura al fundului clasic (fund plin), cu o plasa de sarma (plasa antivarroa) cu ochiuri rombice de 3.5 mm. Sub aceasta culiseaza pe toata suprafata un subar (o tava de tabla zincata). Fundul antivarroa usureaza tratamentul cu Varachet sau alte substante care se aplica prin fumigatii, fitilele putand fi puse direct pe tabla; in pastoral sau in anotimpul rece, asigura o buna ventilatie.

 

Disponibil pentru precomandă

Product total
Options total
Grand total
SKU: fundantivarroa Categorie: Etichete: ,

Descriere

Fundul detasabil antivarroa pentru lazi de stupi de albine verticali cu scandura de zbor rabatabila la urdinis (scandura de zbor al fundului antivarroa este montata cu doua balamale si un foraibar pe cuib, astfel se poate inchide urdinisul) sau care prin prindere cu holzsurub sau cuie si adeziv se poate fixa de corpul de stupi de albine.

In cazul aplicarii tratamentului prin fumigatie exista avantaje ale acestui fund pentru stupi de albine. Fitilele aprinse se aseaza pe tavita de tabla unde pot arde in siguranta fara ca albinele sa poata ajunge la ele. Dupa efectuarea tratamentului si deschiderea urdinisului stupului de abline, se inlatura total si tavita.

Parazitii care nu au murit de la inceput si care este probabil sa fie afectati numai partial de substanta activa pot sa urce din nou pe peretii stupului (in cazul stupului cu fund plin), vor cadea prin ochiurile plasei direct pe tavita. In acest fel se mareste randamentul tratamentului.

O suprafata deschisa atat de mare la baza acestor stupi de albine obtinuta prin inlaturarea tavitei metalice asigura o aerisire net superioara celei obtinute prin inlocuirea podisorului cu sita de ventilatie clasica.

Albinele din stup au tendinta de a urca spre podisor cand temperatura in stup creste existand riscul, mai ales la stupi de albine suprapopulati, ca ele sa obtureze sita de ventilatie clasica si sa se ajunga la situatia sufocarii stupului. Un avantaj al folosirii fundului antivaroa este si posbilitatea inchiderii urdinisului fara riscuri in cazul stropirilor culturilor. Plasa fundului antivarroa pentru stupi de albine verticali nu este propolizata de albine comparativ cu plasa podisorului.

Fundul pentru lazi de stupi de albine verticali este realizat astfel incat in partea inferiora exista un spatiu cu inaltimea de 20 mm in care peste iarna se poate introduce o placa de polistiren estrudat pentru a proteja albinele de curenti (aceasta optiune sta la mana apicultorului) sertarul de tabla va sustine in partea inferioara placa de polistiren. Dimensiunea fundului de stupi de albine este exact egala cu cea a cuibului STAS adica 422 mm x 495 mm.

 

Descriere, utilizare, avantaje, beneficii

Fundul antivarroa detasabil (mobil) pentru lazi de stupi de albine verticali este o metoda eficienta de a inlatura varroa din interiorul cuibului, de asemenea mentinerea unei igiene corespunzatoare mai facila deoarece o mare parte din mizeria din stupul de albine va cadea prin orificiile plasei expandate.

Utilizarea fundului mobil (detasabil) pentru stupi de albine ofera si o mai buna igiena din punctul de vedere al curateniei in stup, apicultorul putand curata cu usurinta fundul stupului la inceputul si la finalul sezonului apicol.

De asemnea acest avantaj major al fundului antivarroa pentru cutii de stupi de albine verticali este si aerisirea corespunzatoare in timpul transportului: la achizitia familei de albine, la transportul roilor, la transportul in pastoral.

Asigura albinelor o igiena corespunzatoare, ajuta la lupta impotriva paduchilor, permite o circulatie mai buna a aerului si evita formarea de mucegai.

Plasa expandata acopera peste 90% din suprafata fundului si este prevazut cu sertar din tabla sau placaj rezistent la apa. Acest fund pentru stupi de albine verticali este in concordanta cu cerintele Programului National Apicol.
Constructia este solida pentru o intrebuintare indelungata, respecta dimensiunile stupului vertical.

Fundul de stupi de albine prezinta in partea din fata pe langa scandura de zbor lunga cat fata stupului si un leat astfel se impiedica ca albinele sa se adune sub plasa antivarroa. Aceasta este o problema care apare izolat la utilizarea fundului antivarroa.

Inaltime: 55 mm; Inaltime udinis 12 mm; Scandura de zbor 40 mm.